Reklama
 
Blog | Matěj Poš

Vládneme, nerušit – dokument ČT

Včera, ve čtvrtek 22.11. od 20.00, byl na ČT2 odvysílán dokument Erika Taberyho a Tomáše Kudrny "Vládneme, nerušit". Dokument byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Erika Taberyho.

Téměr hodinový dokument prochází jednotlivými kapitolami Taberyho knihy a krok za krokem tak rozebírá události cca od roku 1997, upozorňuje na varující skutečnosti a události a na jejich vliv na dnešní politiku.

Dokument jasně naznačil, že Taberyho kniha je cenným průvodcem v dnešní leckdy nepřehledné politické situaci, která je a pravděpodobně ještě relativně dlouhou dobu bude ovlivňována právě událostmi ze zmiňovaného období.

Já osobně si knihu na základě tohoto dokumentu určitě koupím a ostatním, kteří mají tu příležitost, doporučuji alespoň shlédnutí dokumentu na webových stránkách České televize:
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10123147075-vladneme-nerusit/407235100021003.html

Co se týká samotného obsahu knihy a dokumentu, zamrazilo mě v zádech při připomenutí si některých souvislostí, které vyplynuly z "opoziční smlouvy" a vazeb mezi lidmi spojenými s jejími hlavními aktéty, tedy stranami ČSSD a ODS. Dal jsem si dohromady daleko přesnější obrázek o tom, jak tehdejší politika fungovala a jak je tehdejšími událostmi ovlivňována dodnes.

Reklama